IBM: I det lange løb er Mac billigere end Windows

posted in: Mac, iPad, iPhone, Windows | 0

Det er en gammel diskussion og ofte er den præget af nærmest religiøs stillingtagen. Men når IBM kan opstille 1.900 Mac’er om ugen – de fleste formodentligt til erstatning for eksisterende Windows-PC’er – så er der måske noget om snakken: Mac er en del dyrere ved anskaffelse men på grund af mindre behov for support, så ender den med at være billigere i det lange løb.

Computerworld har skrevet om IBMs beslutning og erfaringer her: holder-paastanden-en-mac-kraever-langt-mindre-support-end-en-windows-maskine

Der er dog en del ting, jeg savner i artiklen:

  • Har IBM en usædvanlig billig indkøbspris på Mac på grund af deres samarbejde med Apple?
  • Ville sammenligningen tage sig ligesådan ud, hvis Windows PCerne var i samme pris- eller ydelsesklasse som Mac’erne (De billigste Windows PC’er er væsentligt svagere end den billigste Mac)?
  • Er brugen af Mac som personlig arbejdsstation kun under forudsætning af, at der er adgang til Windows på fjernskrivebord?

Microsofts nye opdateringspraksis med at alle opdateringer er tvungne og opdateringer kan også omfatte opdateringer af brugergrænsefladen kommer i hvert fald ikke til at gavne Windows i dette regnestykke.

InfoShare kan i øvrigt stadig levere PC’er uden operativsystem eller med Linux installeret.