Er dit password blevet stjålet

posted in: Sikkerhed, virus m.v., Tips | 0

Med jævne mellemrum får vi informationer om en eller anden service på internettet, der er blevet hacket og informationer om login er på vej ud i den store kriminelle genbrugssky. Nogen gange fortæller servicen os selv om problemet, som fx da LinkedIn fik stjålet 164 mill. login oplysninger i 2012 (og de dukkede op til salg i maj 2016) og de udsendte besked om at man skulle ændre sit password. Men der er sandsynligvis adskillige af den slags tyverier, hvor vi som brugere aldrig får besked. Ja, måske opdager service-udbyderen det ikke engang selv.

På denne side kan du tjekke om dit brugernavn har været omfattet af et kendt tyveri: Have I been pw’ned – de har oplysninger fra tyveri fra ca 150 web-services omfattende ca 1,5 mia login konti.

Nå ja, hvad så? Om nogle skulle have købt mit password til LinkedIn – hvis de skulle have skrevet et eller andet inden jeg nåede at ændre password, så opdager jeg det jo.

Tjae, men hvad nu hvis du har brugt de samme login oplysninger (brugernavn og password) andre steder? Måske mere følsomme steder? Og det gør vi jo – selv om vi ved, at det ikke er så smart.

Så hvis dit brugernavn og password er blevet stjålet et eller andet sted, jf kontrollen på Have I been pw’ned, så skal du altså huske at rette password ALLE de steder, hvor du har brugt dette password.

God arbejdslyst.

ashampoo_snap_2016-10-06_15h12m37s_005_