15.000 stjålne kreditkortoplysninger

posted in: Tips | 0

Har du fået spærret dit kreditkort? Eller har du bare set nyheden om 15.000 stjålne kreditkortoplysninger og frygter at dit kort bliver afvist næste gang, du er i Brugsen? TV2 27.9.2016 om tyveri af kreditkortoplysninger.

Så er der lidt hjælp at hente her: For det første gælder problemet ikke “rene” Dankort, men Visa/Dankort kan være omfattet. For det andet, så tyder krydsreferering af oplysninger fra brugere, der har fået kortet spærret på, at det vil være en rigtig god idé at være ekstra forsigtig, hvis du har brugt dit kort på hotels.com indenfor de sidste par år.

NETS vil ikke fortælle hvilken internet forretning, der er tale om, alene at det er en udenlands forretning og at tyveriet formodentligt er sket engang sidste år.

NETS pressemeddelelse.   Artikel i Computerworld

Men alle vi andre skal også være ekstra på vagt: Når en sådan historie dukker op, vil der uundgåeligt komme flere falske phising-mails, så lad nu være med at klikke på vedlage filer og henvisninger, hvis ikke du er helt sikker på afsenderen.

Fra maj 2018 er det et EU krav at alle organisationer, der opererer i EU (altså også udenlandske) straks skal meddele et datatyveri til de nationale myndigheder, som derefter skal tage stilling til om alle de berørte brugere skal informeres. Hvis organisationen glemmer at informere kan der vanke en bøde på 4 mill Euro.

EUs generelle forordning om databeskyttelse