Privatlivsindstillinger i Windows 10

posted in: Windows | 0

Med Windows 10 er Microsoft blevet ivrige efter at indsamle personlige oplysninger om dig. En del af disse kan dog slås fra, men man skal være ret opmærksom. Se fx det skærmbillede man får når man er næsten færdig med at installere Windows 10: En stor knap, lige der hvor “Næste” knappen plejer at være og en lillebitte tekst nederst til venstre til “Customize settings” (eller på dansk “Tilpas indstillinger”).

Windows 10 Tilpas indstillinger

Hvis man vælger “Tilpas..” skal man igennem 3 skærmbilleder med en række indstillinger, som man med sindsro kan slå fra alle sammen – de er alle slået til på forhånd. Og så er der endda flere indstillinger, som ikke vises på disse billeder og nogle indstillinger bliver endda automatisk sat tilbage når man modtager opdateringer fra Microsoft. Se mere om det i denne (engelske) video: https://www.youtube.com/watch?v=u1kGMCfb2xw

Så den enkleste og bedste løsning er at installere Spybot Anti-Beacon fra Safer Networking: https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/

Nogle af de nye “features” bliver også installeret på Windows 7 og 8.1 i forbindelse med opdateringer, men det klarer Anti-Beacon også. Der findes andre programmer, der påstår de kan det samme, men Safer Networking er et firma, du kan stole på.