IP kamera til overvågning

posted in: Netværk, Tips | 0

Du kan få IP kameraer til overvågning fra en mængde forskellige leverandører, fx d-Link, TP-Link, Hikvision og mange flere. Fra standard udgaver uden de store finesser til professionelt udstyr med høj opløsning og muligheder for panorering og zoom. Og de aller fleste understøtter at du kan se kameraets billede i en app på din telefon.

TP-Link har et meget alsidigt kamera NC220 til 380 kr incl. moms, excl. forsendelse (pris opdateret april 2019). Det er en lav pris for et kamera, som blot skal tilsluttes strøm og trådløst lokalnet, så du kan se billedet på din telefon, på din PC skærm, din iPad eller lignende. Og der er også overførsel af lyd og automatisk bevægelsesføler og lydføler, så kameraet kan sende billeder, når der er grund til det (6 stk billeder via email, når sensoren har opfanget noget)

Der følger selvfølgelig engelsk opsætningsvejledning med, men her kommer en kort dansk vejledning:

  1. Tilslut kamera til strøm og din lokalnet router ved hjælp af den medfølgende ledning.
  2. Download (til din smartphone, iPad eller tilsvarende) den gratis app TP-link tpcamera
  3. Tilføj kamera i app’en og den leder selv efter det tændte kamera (telefon og kamera skal være på det samme lokalnet)
  4. Når app’en har fundet kameraet kan du indtaste koden til dit trådløse netværk og pille ledningsforbindelsen til lokalnet routeren ud.
  5. Nu kan du bruge kameraet fra din telefon eller iPad og du kan tilføje flere kameraer. På telefonen kan du også se hvilken ip-adresse kameraet har og forbinde til denne adresse fra din PC eller Mac (eller iPad) og gå igang med de lidt mere avancerede opsætninger som definition af hvilket billedeområde, der skal overvåges for automatisk afsendelse af email, hvor email skal sendes hen o.s.v. Login oplysninger: bruger: admin, password: admin
  6. Hvis du har brug for det, kan du også indstille kameraet til at virke som forstærker på dit WiFi net.

PS: Ved modtagelse af mails med billeder (fra bevægelses- eller lydaktivering) er den modtagne mail dateret 1.1.1970. Det betyder som regel af alle den slags mails samles i bunden af din indboks. Om det så er en “feature” eller en fejl, må henstå i det uvisse)

Der er flere informationer og mulighed for hjælp her:

Specifikationer: http://www.tp-link.com/en/products/details/NC220.html#specifications

FAQ: http://www.tp-link.com/en/download/NC220.html

Camera control (kan ca det samme som forbindelsen fra din internet browser): http://www.tp-link.com/en/download/NC220.html#Management_Utility

Support forum: http://forum.tp-link.com/forumdisplay.php?87-Cloud-Camera

Ashampoo_Snap_2016.06.24_17h47m30s_005_