Ny HP printer teknologi

posted in: Tips | 0

Så har jeg lige været til produktopdatering hos HP. Og fået bekræftet at der er en grund til at HP Inc. er en af verdens ledende PC og printer producenter (de leverer 1 PC hvert sekund og 1 printer hvert 1,7 sek) og har været det i mange år: De hviler ikke på laurbærrene eller venter på at andre producenter opfinder den dybe tallerken.

Ny toner til laserprintere

HP har opfundet en ny toner til laserprintere. Fuldstændig ensartede og bittesmå kugler med voks og farve – så små at toneren opfører sig som væske. Så er der ikke længere behov for at man skal tage toneren ud af printeren og ryste den for at få det sidste med. Og de smelter ved en lavere temperatur (165 grader) så printerne skal bruge lidt mindre energi. Samtidigt fylder de patronerne på en ny måde, så en given sidekapacitet fylder mindre.

Nye printhoveder til blækprintere

Nu kan man få en HP blækprinter, der printer helt op til 75 sider pr min! Det skyldes først og fremmest at HP har lavet nye “pagewide” printhoveder: Mere end 200.000 dyser i hele papirets bredde gør, at det kun er papiret, der skal bevæge sig gennem printeren: Hurtigere print og færre bevægelige mekaniske del, der kan gå i stykker! Du kan læse mere om pagewide teknologien her. Bemærk: Pagewide betyder ikke “kant til kant”. Kant-til kant printere vil altid sprøjte lidt blæk ved siden af papiret og det kan måske gå an i en fotoprinter, men ikke i en printer til forrretningsbrug. (Men det er jo nok det næste problem HP løser). Husk også at en blækprinter har en helt anden tid til første side end laserprintere: Ingen opvarmningstid bringer tiden til første print ned på 6-7 sekunder!

Lige nu har vi et kampagnetilbud på den billigste pagewide MFP printer HP 477dw med op til 55 sider pr min til 3.088,- + moms.(Og en sidepris for sort/hvid på omkring 8 øre).hp477

Workflow printere med mere intelligens

HP har også introduceret Workflow printere som topmodeller i mange af deres serier. En workflow printer er en kompliceret fætter: Skærm med konfigurerbare knapper, tastatur, indbygget OCR, aflevering af scanning på adskillige forskellige måder og noget HP er helt ene om: Kontrol af scanningsarkføderens arbejde: Den opdager selv, hvis den trækker to stykker papir ind samtidigt, vender selv sider der står på hovedet og kan fjerne blanke sider ved duplex-scan.

Øget beskyttelse af printere

I takt med at flere og flere arbejder mobilt og kan få brug for at printe til en printer de ikke er i nærheden af, bliver der også øget behov for “private printing” (Printet kommer først ud, når du står ved printeren og identificerer dig). Og det kan HP selvfølgelig også. Men enhver printer, der er tilsluttet internettet kan angribes og det kommer derefterhånden flere rapporter om, så det er ikke fri fantasi, fx denne historie fra Fortune. Men de mere intelligente printere kan også bruges som angrebspunkt til hele netværket og derfor har HP indbygget en række sikkerhedsmekanismer i deres firmware. Desværre er kampen mod de kriminelles fantasi med at finde nye angrebsmetoder en kamp opad bakke, men man er nødt til at reagere på de angrebsmetoder, der kendes.

HPs printerdivision er i den grad “alive and kicking”.