Advarsel mod phishing mails

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Det ser desværre ud til at Internettets forbrydere så småt er ved at have lært dansk. Det gør det lidt vanskeligere at gennemskue, at en mail er en phishing mail (forsøger at lokke oplysninger ud af dig) eller måske endnu være: en henvisning til noget, der er virus (med diverse forskellige skadevirkninger) eller ransomware (forhindrer din egen adgang til dine egne data).

Hertil kommer at de også er blevet bedre til at bruge indhold, som egentligt godt kunne være sandsynligt, så det er i stigende grad nødvendigt at være forsigtig, når man får mails man ikke forventer – også selv om afsenderen ser officiel ud.

Denne mail fik jeg fx et par dage før mit nem-id kort ville løbe tør for kodenumre:

Ashampoo_Snap_2016.06.08_09h54m14s_010_

På Nets hjemmeside kan du finde en mængde eksempler på mails hvor Nets har været brugt som madding: https://www.nets.eu/dk-da/nyheder/Pages/Advarsel-mod-phishing-mails,-snyde-sms%E2%80%99er-og-fup-telefonopkald.aspx. Vores antiscam forum (http://antiscam.dk) er også blevet opdateret med flere forskellige “morsomheder” fra den seneste tid.

Og hvad med en sikkerhedsadvarsel fra Apple – den slags kan man jo snildt få i en berettiget situation – bemærk den dårlige sætning i den røde firkant. Og ellers kan man pege på henvisningen (“Undersøg nu”) UDEN AT KLIKKE og se hvor den gerne vil have dig hen – det er ikke Apple:

Ashampoo_Snap_2016.06.08_12h04m18s_014_

Vi er også begyndt at få en del favorable lånetilbud og hvem kan ikke bruge et par millioner til 2% i rente:

Ashampoo_Snap_2016.06.07_15h29m28s_008_

Hvis man besøger hjemmesiden tilhørende det domæne, der er angivet i mailadressen, så daler tilliden til foretagenet dog noget (webuzo er i øvrigt et helt legitimt produkt):

Ashampoo_Snap_2016.06.07_15h29m55s_009_

HUSK: Hvis du absolut skal klikke på noget, så undersøg først, hvor det bringer dig hen – og er du i tvivl kan du altid kontakte InfoShare.