Brug af Excel til præsentation

posted in: Programmering, Tips | 0

Microsoft Excel er et fremragende værktøj. Ikke mindst til præsentation af mere eller mindre komplicerede og uoverskuelige data. Men til tider har jeg nu også været ved at bande det langt væk: Når man har lavet nogle fine formler til en kunde og der så er blevet rettet lidt i dem ved et uheld, så kan det tage uhyggeligt lang tid at finde fejlen. (For man låser jo ikke felter i regneark som man afleverer til kunde og som de har betalt for). Eller for den sags skyld hvis en kunde har fået overskrevet en af sine egne formler.

Så på grund af den ret beherskede beskyttelse af data og formler i Excel er det almindeligt at Excel kun bruges af de få indviede. Og det er egentligt synd. Du kan hente denne Excelfil, hvor jeg har vist et par eksempler på mere brugervenlige excel-præsentationer (Excelfilen indeholder aktive makroer, så du vil blive bedt om at tillade dem for at se funktionaliteten):

  • Brug af aktivt område og en makro til at klikke videre i et lagkagediagram (vis detaljer)
  • Brug af datavalidering så brugen kun kan vælge godkendte værdier
  • Brug af opslag så valg af een værdi slår andre værdier op i en tabel

Leg med det og bliv selv inspireret – der er mange videoer på youtube om specielle Excel funktioner..

Ashampoo_Snap_2016.04.29_12h06m36s_037_