Mails med store vedlagte filer

posted in: IT skolen, Tips | 0

Hvis du skal sende en mail og vedlægge en eller flere store filer, så vil du ofte kunne opleve at din mail ikke kommer frem. Forskellige posthuse har grænser for hvor stor den enkelte mail må være. Og så kan det blive et problem blot at sende nogle få billeder fra et kamera, der laver store billedfiler.

Du kan bruge et program til at ændre billedfilernes størrelse, fx pixresizer (se flere i vores artikel om billedbehandlingsprogrammer)

Eller du kan samle filerne i et sammenpresset arkiv: Marker alle de relevante filer, højreklik og vælg “Send til… ZIP arkiv”.

Er det en fast samarbejdspartner kan man i stedet vælge at benytte en af de mange fildelingstjenster i skyen: DropBox, OneDrive, iCloud, Evernote o.s.v.

Men hvis det ikke er nok eller ønskværdigt, så kan du benytte en af flere gratis tjenester, hvor du uploader dine filer til en server i skyen og beder denne server sende en mail om hvordan din modtager kan downloade filerne. Det lyder lidt kompliceret, men er ganske enkelt.

Prøv fx WeTransfer eller DropSend

HowToGeek har her en (engelsk) artikel om nogle andre metoder – hovedsagelig mere besværlige end ovenstående: How to send large files

De har i øvrigt også en oversigt over en mængde andre filoverførsels-services i stil med WeTransfer: Free services for sending large files