Phishing mails galore

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Åh, jeg bliver så træt af alle de phishing mails, der kommer væltende ind i postkassen. Heldigvis kniber det stadigvæk for afsenderne at formulere sig på dansk (se nedenstående eksempel) men når de bliver bedre til dansk (eller vore danske medborgere bliver så meget ringere at vi ikke føler os helt sikre på om det måske alligevel….) skal man være endnu mere forsigtig. Så husk nu: Klik ikke på noget som ikke er noget du med sikkerhed ved er uskadeligt. Et af dine midler til at afsløre kriminel adfærd er at pege (endelig ikke klikke) på en henvisning og så så se, typisk i nederste venstre hjørne, hvor den peger hen (vist på billedet nedenfor). Her er det vist i mailprogrammet Thunderbird – i andre programmer kan det være nødvendigt at højreklikke og vælge “vis kildekode” eller “Undersøg” / “Inspicer” Hvis du bruger Gmail kan du åbne en mail og vælge “Vis oprindelig” fra drop down menuen øverst til højre (bag Svar pilen).

Ashampoo_Snap_2016.04.01_13h06m00s_002_

PS: “Galore” er engelsk og betyder “til overflod”