OpenSource Exchange mailserver

posted in: Linux, Software, Tilbud, Tips, Windows | 0

Engang havde Microsoft et fremragende tilbud til små og mellemstore virksomheder om en SBS Windows Server version med både fildeleing, printerdeling og Exchange mailserver. Flere tusinde firmaer har udnyttet dette med versionen SBS 2003. Det ophørte med Windows SBS Server 2011 og nu har Microsoft et andet glimrende tilbud om mailserver: Office 365.
Hvis man nu hører til den slags mennesker, der synes at mails skal ligge i egen kælder eller i hvert fald på en server, som de selv ejer, så kan man stadig købe en Exchange server – men det er blevet dyrt. Og så er det jo godt, at der findes alternativer. Der er mange alternative mailservere, men hvis man er glad for at bruge Outlook med de fulde muligheder for mail, kalender, kontaktpersoner og deling heraf, så er der ikke så mange. Det skyldes at den protokol, som benyttes i samspillet mellem Outlook og Exchange (MAPI) i mange år var en Microsoft hemmelighed. Faktisk indtil EU tvang Microsoft til at offentliggøre den. Da MAPI protokollen blev kendt, var der nogen, der udviklede en OpenSource Exchange server og nu kan man så bruge Outlook mail, kalender og kontaktpersoner i flerbruger sammenhæng uden at have en Exchange server. OpenSource Exchange er bl.a. implementeret i Zentyal installationen, som vi har sat op flere gange og det fungerer upåklageligt. Zentyal findes i en community version, hvor den er helt gratis samt i en commercial version, hvor man betaler pr bruger. Vi benytter community versionen og sætter en Zentyal server op for 9.950 kr plus moms. Hardware leverer du selv eller vi kan levere en passende server. Og da du kun kender din Exchange server gennem Outlook, så opdager du aldrig forskellen. Altså på nær når du skal oprette nye brugere, hvilket er nemmere i Zentyal end i Exchange. Kontakt os, hvis vi skal sætte en test konto op til dig.
Ashampoo_Snap_2016.01.29_15h42m15s_008_