Billederne – hvor er de?

posted in: IT skolen | 0

Du kan godt SE billeder på din PC, uden at de rent faktisk ligger på din PC. Så hvis du for eksempel tilslutter en telefon, en ipad, et usb-stik eller lignende, så vær lidt forsigtig med sletning. Bare fordi du har SET billederne fra din telefon på din PC betyder det ikke at du roligt kan slette dem i dit kamera eller på din telefon. Du skal først have kopieret billederne over på PC’en. Gør fx sådan her:

Åben billedmappen på din PC. Opret en ny mappe med et sigende navn, fx 2015-09-15-telefon og luk den mappe op. Den er tom. Tilslut så din telefon eller dit kamera og find billederne på den. De ligger typisk i en mappe der hedder camera eller dcim. Markér så alle billeder i telefon-mappen (Ctrl+A) og træk dem over i den tomme mappe. Du vil kunne se at billederne kopieres. Når kopieringen er færdig fjernet du forbindelsen til telefonen og kontrollerer at du stadig kan se billederne på PC’en. Hvis du kan det, kan du trygt slette billeder på din telefon eller kamera, så du kan tage nye pletskud.

Din startmenu indeholder en genvej til “Billeder”. Genvejen er praktisk men den er lidt speciel: Det kan godt være en genvej til flere forskellige fysiske placeringer på din PC. Det kan du se ved at højreklikke på genvejen og vælge Egenskaber. Så hvis du skal sikkerhedskopiere dine billeder over på fx en ekstern harddisk eller en DVD, så er det vigtigt at få alle de forskellige mapper med.

billedmapper

Hvis du bruger et program til organisering og visning af billeder, fx Picasa, så kan du også finde dine billeder inde i dette program. Men det er ikke en kopi af billedet, du har her – det er blot endnu en pegepind til de billeder, der ligger fysisk et sted på din PC. Så lad endelig være med at slette billeder i mappen “Billeder” fordi “du jo også ´”har dem i Picasa”.

“Sandheden” om hvilke billeder du har hvor får du kun frem når du bruger Stifinder: Den kan startes på mange måder, men gør fx følgende: Klik på Start knappen. Klik på Computer. Dobbeltklik på Harddisk (C) eller tilsvarende betegnelse. Nu kan du klikke dig igennem de forskellige mapper på PC’ens harddisk og fx finde din billed-mappe ved at dobbeltklikke på Brugere, på dit brugernavn og på mappen Billeder. Dette er den fysiske placering og her kan du om nødvendigt rydde op og slette billeder, som du aldrig vil se igen. Men slet ikke blot fordi, du har set billedet et andet sted, hvis dette andet sted ikke også var et sted i Stifinder.