Antal enheder på netværket

posted in: Netværk | 0

Et eller andet sted har dit netværk en DHCP server, der uddeler adresser til de enheder, der gerne vil på nettet. Du har sikkert sat DHCP serveren til at uddele færre adresser end du har til rådighed (Din subnet maske bestemmer hvor mange adresser du totalt har, fx 255.255.255.0 giver 254 adresser, mens 255.255.0.0 giver 65024 adresser) – du skal jo bruge nogle faste, kendte adresser til servere, printere, routere og lign.

Men husk, når du vurderer om du har adresser nok til uddeling, at nu om dage så bruger hver medarbejder, medlem, elev el. lign. en del forskelligt udstyr, fx en arbejds-PC, en arbejds-IP telefon og en personlig tablet og smartphone, der hver trækker en adresse. Så et 255.255.255.0 netværk med fx 40 reserverede adresser og 214 til uddeling, kan godt nå grænsen ved ca 50 medarbejdere og jævnlige besøgende.

Har I mange jævnlige besøgende kan det overvejes at nedsætte lease-tiden, så en uddelt adresse hurtigt bliver ledig igen.