Afsendelse af e-mail

posted in: IT skolen | 0

Hvis du ikke kan sende e-mails, så tjek først om du overhovedet har forbindelse til Internettet (Det har du jo nok, hvis du lige nu læser det her på Internettet): Start din browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari) og skriv adressen til en side, som næsten altid virker, fx google.dk eller dr.dk. Når siden vises skal du bede om at få den genopfrisket – det kan nemlig være, at det der vises er det programmet husker fra sidste gang: Tryk på F5 tasten eller “Genindlæs” (trekvart cirkel med en pil) i toppen af browseren.

Blev siden vist igen? Godt, så har du forbindelse til internettet.

Afsendelse af mail sker til et andet posthus end det du modtager mail fra. Afsendelsesposthuset vil som regel være noget der ligger hos din email leverandør (hvis du henter dine egne mails hos pop3.one.com så kan du sende via smtp.one.com) eller hos din leverandør af internet forbindelse, fx asmtp.tdc.dk eller lignende. Afsendelsesposthuset kaldes som regel for SMTP server. Hvis denne server ikke virker, så kan du ikke sende post. Tjek det ved at sende en simpel mail med en enkelt linie tekst til dig selv. Hvis der er gået noget galt med dine kontooplysninger til SMTP-serveren, så vil du nogen gange få en besked på skærmen, hvor du bliver bedt om at indtaste dine kontooplysninger (brugernavn og kodeord). Hvis du får denne besked, indtaster du korrekt brugernavn og password og så burde du være kørende igen. Hvis du ikke bliver bedt om at genindtaste brugernavn og password, men kan se at dine mails ikke forlader udbakken, så skal du selv gå ind i kontoindstillinger og rette brugernavn/password for smtp serveren. Hvis du får en anden fejlbesked venter du en times tid og prøver igen (Det er også muligt at din leverandør af afsendelseposthus har en hjemmeside, hvor du kan tjekke driftsstatus. Altså se om de ved, at der er et eller andet galt).

Hvis du kan sende til dig selv, så er det nok den mail, du prøvede at sende, der er noget galt med: Har du skrevet den rigtige e-mail adresse? Hvis adressen er blevet foreslået af dit e-mail program (fordi programmet husker den), så prøv selv at skrive hele adressen på den måde du mener, den skal skrives. Pas på faldgrubber som fx næsten usynlige mellemrum eller forkert endelse (fx findes der ingen adresser, der ender på gmail.dk – de hedder alle gmail.com).

Hvis adressen er rigtig så kan det være indholdet af mailen, der er noget galt med: Prøv at sende en mail, der kun indeholder en enkelt linie tekst. Vi har set eksempler på, at nogle spam-filtre kan forhindre en mail i at blive sendt, hvis man har et uheldigt billede i sin signatur (underskrift).

Som regel vil en teknisk fejl betyde at du får besked om, at der er sket en fejl mens du ikke nødvendigvis får besked, hvis din mail bliver bremset i et spam-filter.

Hvis det stadig ikke virker, så køb en brevdue – eller ring til os (38 80 60 10).