Windows registry vedligehold

posted in: Hjælpeprogrammer, Windows | 0

Windows Registry er en database, der findes på enhver PC med Windows og som indeholder alle mulige informationer om hvad der er installeret og hvordan det er sat op på netop denne PC og for netop denne bruger.

Den har det med at kunne blive noget rodet og indeholde fejl, som muligvis ikke forhindrer din PC i at køre, men som gør den langsommere.

Og diverse internetsider vrimler med reklamer for hjælpeprogrammer som du kan købe for en lille pris og (måske) få løst problemet. Lad være! De allerfleste programmer af den slags gør kun problemerne værre, blandt andet gennem samtidig installation af diverse ekstraprogrammer med reklamer og andet “godt”.

Så når du på en hjmmeside ser et blinkende skilt med “Din PC kører ikke optimalt. Klik her for løsning af problemet” så skynd dig væk.

Der findes et glimrende program, som kan rydde op i dit registry: CCleaner fra Piriform. Det findes også i en gratis udgave. Hent det via Piriforms egen hjemmeside, da der findes alternative sider, der tilføjer lidt ekstra, uønskede “goodies”.