WiFi antennestyrke

posted in: Netværk, Tips | 0

Trådløse netværk benytter sig af et radiosignal. Radiosignaler svækkes når de skal “gå igennem noget”: Ikke så meget gennem luft, men meget hvis de skal gennem metal – og ikke mindst hvis de skal igennem et trådnet af metal (som fx armeret beton). Der er forskellige standarder som kan give forskellige forbindelseshastighed og sikkerhed og den slags fortæller de forskellige leverandører som regel om i deres produktomtale eller brugervejledning.

Men besynderligt nok er der næsten aldrig information om betydningen af antenneretning. Ethvert radiosignal udsendes og modtages via en antenne og den er ikke lige kraftig i alle retninger. Så hvis du oplever problemer med WiFi styrken så prøv at ændre på din antennes orientering. (Mange trådløse routere har antennen indbygget i kabinettet, så du kan ikke se dens retning, men prøv dig frem).

PS: Et radiosignal indeholder energi og den energi afsættes i det som signalet passerer. Herunder også dig. Så lad være med at sætte din WiFi router under sengen eller på det skrivebord, hvor du sidder mest.