Linux

posted in: Linux | 0

Hvad pokker er Linux? Fx verdens mest udbredte styresystem til servere med hjemmesider og mailsystemer. Men som arbejdsplads-system er det ikke rigtigt lykkedes Linux at konkurrere med Windows og Mac. Og det er egentligt lidt underligt: Computerens styresystem er der kun for at de programmer, som vi virkelig har brug for skal have noget underliggende software, så de kan køre. Og der findes masser af programmer, der kan køre på Linux. Fx openoffice.org som indeholder tekstbehandling, regneark, præsentation.

I mange år havde Linux ry for at det var vanskeligt at installere og at det kun kunne køre på et fåtal af de PC’er, der fandtes på markedet, men sådan er det ikke længere. Installation af Linux er lige så ligetil som installation af Windows. Det kan måske være lidt forvirrende, at der findes mange forskellige udgaver af Linux, men hvis ikke du har særlige krav, så er Ubuntu Desktop et godt sted at starte.

De allerfleste udgaver af Linux er gratis og det har selvfølgelig betydning for hvor mange penge Linux samfundet har til reklamer og udvikling af ekstra software. Men til trods for det, så er Linux et fremragende produkt, der sagtens kan anvendes af såvel private som erherv uden at man behøver at være nørd.