Bootcamp problemer

posted in: Mac, iPad, iPhone | 0

Det er som om Microsoft og Apple ikke kan lide hinanden. I hvert fald så risikerer man at havne mellem to stole, når man ved hjælp af Bootcamp vil installere Windows på sin Apple hardware.

For ikke at bruge windows licenspenge forgæves, så anbefaler vi at man starter med at installere en Windows prøveversion. Og hvis ikke det kører problemfrit efter brug af Mac’en bootcamp assistent, så må du på Apples hjemmeside for at finde den helt rigtige version af bootcamp support softwaren.

Selv med den – ifølge Apples tabel rigtige – version kan der opstå problemer, så det enten kan være nødvendigt at anvende en anden version eller manuelt at redigere lidt i software pakken. Vi har fundet en god beskrivelse af en række løsninger her: http://www.123myit.com/boot-camp-drivers/imac/

Denne metode fungerer med Windows 7 på en iMac 5K 27″ late 2014 med OSX Yosemite, men andre kombinationer kan kræve andre softwareversioner: Opret en Windows 7 iso fil på din Mac (fra din Windows DVD eller ved download fra Microsoft), Sæt en USBstick på minimum 16 GB i Mac’en og kør Bootcamp assistenten med flueben i de første to muligheder. Det lægger Windows samt Bootcamp software på din USB stick. Kør derefter Bootcamp assistenten igen, men nu kun med flueben i mulighed to (hent nyeste bootcamp software). Grunden til at denne gentagelse af noget, som du allerede har gjort er tilsyneladende at den anden kørsel indstiller installtionskittet til at nogle software drivere fra Apple som ellers ville være blevet brugt i den version der leveres med Windows (og det går galt for USB-tilsluttede keyboards da iMac har USB3 stik mens Windows 7 på installations-DVD’en kun understøtter USB2. Nu har du til gengæld fået lagt noget software på USBsticken som er for nyt, så nu downloader du Boot camp support version 5.1.5759. det er en zip fil med 2 mapper og een fil. Slet de tilsvarende på USBsticken og læg 5.1.5769 versionen over på USB sticken. (Dette fjerneer bl.a. en AppleSSD driver som Windows ikke vil kendes ved). Nu kører du så Boot Camp assistenten en tredje gang, men nu kun med flueben i den nederste boks. Herfra skulle det gerne køre problemfrit – men det tager en hulens tid.

Apple hardware: En Intel baseret personlig computer, som er født med Apples OSX operativsystem – men som også – ligesom andre Intel baserede computere – kan køre Windows.

En Mac: Apple hardware, der kører OSX styresystemet

Bootcamp assistenten: Et program på en Mac, der hjælper med at installere Windows (henter support software og opretter en diskpartition til drift af Windows)

Bootcamp support software: Den gruppe af programmer, typisk drivere, som Windows skal bruge for at kunne snakke med Apples hardware. Egentligt ikke spor anderledes end de tilsvarende programmer som leveres med din Acer, Asus, Dell, HP, lenovo etc PC. (Men muligvis noget mere sjusket vedligeholdt).